Heinäkuusta lähtien sähköstä tulee asiakkaalle kaksi erillistä laskua.

Sähkön kokonaishinta jaetaan Suomessa tyypillisesti kahdelle laskulle:

  • Verkkoyhtiö (kuten Tampereen Energia Sähköverkko) laskuttaa sähkön siirrosta eli sähkön toimituksesta kotiin.
  • Sähkön myyntiyhtiö puolestaan laskuttaa kiinteän kuukausittaisen perusmaksun lisäksi sähköenergiasta, jonka olet kuluttanut.

Verkkoyhtiö omistaa oman jakelualueensa siirtoyhteydet, siksi omaa verkkoyhtiötä ei voi valita itse, vaan se määräytyy sähkön käyttöpaikan sijainnin mukaan. Tampereen Energia Sähköverkon oma jakelualue näkyy alla olevassa kartassa. Jos asut tällä alueella, saat verkkopalvelulaskun Tampereen Energia Sähköverkolta.

Sähkön käyttäjä voi valita itse sähkön myyjänsä omien kriteeriensä mukaan. Myyntiyhtiöitä on Suomessa useita kymmeniä ja ne myyvät pääsääntöisesti sähköä koko Suomeen – asiakkaan sijainnista riippumatta.

Myyntiyhtiö lähettää asiakkaalle oman laskunsa ja verkkoyhtiö omansa. Paitsi että meillä Tampereella ei ole ollut aina näin:

– Meillä on ollut tähän saakka käytössä myös laskutustapa, jossa samalla yhdellä laskulla on voinut maksaa sekä sähkön myyjän että Tampereen Energia Sähköverkon laskun. Yhteislaskukäytäntö poistuu heinäkuun alussa. Jatkossa kaikki asiakkaat saavat kaksi erillistä sähkölaskua, kertoo Tampereen Energia Sähköverkon toimitusjohtaja Petri Sihvo.

Jos saat jo nyt erilliset laskut sähkön siirrostaja sähkön myynnin osuudesta, käytäntö jatkuu sinulla entisellään.

Tee uusi e-laskusopimus

Jos sinulle on tullut yksi yhdistetty lasku myynnistä ja siirrosta e-laskuna, sinun tulee tehdä uusi e-laskusopimus Tampereen Energia Sähköverkon kanssa. Tämä johtuu siitä, että jatkossa siirtolaskun lähettää Tampereen Energia Sähköverkko.

1. heinäkuuta jälkeen siirretystä energiasta lähetetään yhteislaskutuksessa olleille asiakkaille paperilasku tutun laskutusrytmisi mukaan. Ota paperilasku talteen ja tee uusi e-laskusopimus käyttäen paperilaskussa olevaa viitenumeroa. Valitse laskuttajan nimeksi Tampereen Energia Sähköverkko oy.

Laskun toimitustavaksi voi edelleen valita myös perinteisen paperilaskun tai suoramaksun. Meillä on lisäksi käytössä digipostipalvelu Kivra. Palvelun käyttöönoton jälkeen lähetämme laskut automaattisesti Kivraan.

– Suosittelemme asiakkaille lämpimästi paperittomia vaihtoehtoja. Valitettavasti joudumme lähettämään tämän yhden paperilaskun, jotta asiakkaat saavat siitä tarvittavat uudet laskutustiedot sähköistä laskutusta varten, Petri Sihvo selventää.

Lue lisää

Avainsanat: laskutus