Ilmoita pientuotantolaitteistosta

Tee ilmoitus sähköverkkoomme kytkettävistä aurinkopaneeleista tai muusta pientuotantolaitteistosta. Pientuotantoa voi olla myös esimerkiksi tuulivoima tai vesivoima. Ilmoituksella varmistamme työturvallisuuden verkon vikatilanteissa.

Tee ilmoitus yhdessä sähköurakoitsijasi kanssa.  Käsittelemme ilmoituksesi ja vahvistamme luvan laitteiston kytkemiseksi sähköverkkoon. Sähköntuotantolaitteistoa ei saa liittää sähköverkkoon ilman lupaa.

Pientuotantolaitteiston kytkemisen yhteydessä energiankulutusmittari voidaan joutua vaihtamaan, jotta saamme mitattua tuotetun sähkön määrän.

Pientuotannon ilmoituslomake

Pientuotannon käyttöönoton vaiheet

1

Tee pientuotannon ilmoitus

Ilmoituksella varmistamme, että aurinkopaneelisi tai muu pientuotantolaitteisto on turvallinen liitettäväksi sähköverkkoon.

2

Kysy lupa

Sovi tarvittaessa kiinteistön omistajan tai isännöitsijän kanssa laitteiston liittämisestä kiinteistön sisäverkkoon.

3

Yhteys sähköasentajaan

Tilaa asennus sähköasentajalta.

4

Tarkastuspöytäkirja

Sähköasentajasi tekee sinulle käyttöönoton tarkastuspöytäkirjan.

5

Odota käyttöönottolupaa

Tampereen Energia Sähköverkko Oy:n urakoitsija antaa käyttöönottoluvan, kun mittari on vaihdettu ja varoitusmerkinnät sähköverkon laitteistoihin on tehty.

6

Tee sopimus ylijäämäsähkön myynnistä

Tee sopimus ylijäämäsähkön myynnistä valitsemasi sähkönmyyjän kanssa. Sopimus on oltava voimassa, vaikka et juuri nyt myisikään ylijäämäsähköä.

7

Käyttöönotto

Voit ottaa laitteiston käyttöön

Myy ylijäämäsähkösi

Pientuotantolaitteiston käyttöönoton jälkeen sinusta tulee sähköntuottaja, ja sinun on sovittava ylijäämäsähkön myynnistä valitsemasi sähkönmyyjän kanssa.

Sopimus on oltava voimassa, vaikka et juuri nyt myisikään ylijäämäsähköä. Sähköverkkoyhtiöt eivät saa liittää verkkoon sähkönsyöttöä ilman tätä sopimusta. Pientuotannon ostosopimuksen voit tehdä kenen tahansa sähköä ostavan myyntiyhtiön kanssa.

Sähkölaskusi pienenee netotuksen avulla

Hyvitämme sinulle kulutetusta sähkön määrästä pientuotantolaitteistolla verkkoon tuotetun sähkön määrän eli teemme laskulle netotuksen.

Huomioithan myös

Tuotantolaitteiston on oltava erotettavissa sähköverkosta erillisellä lukittavalla erotuskytkimellä. Erotuskytkin tulee sijaita sellaisessa paikassa, johon verkkoyhtiön edustajalla on esteetön pääsy, esimerkiksi mittauskeskuksen välittömässä läheisyydessä. Lisäksi liittymän sähkökeskuksilla ja verkkoyhtiön pienjännitekeskuksella on oltava varoituskyltit takasyöttövaarasta.

Tarvitsetko apua?

Liittymäpalvelumme auttaa kaikissa sähköliittymäasioissa.

Yhteydenotto: sähköliittymät ja mittarointi

Yhteydenotto: sähköliittymät ja mittarointi

Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Yhteystiedot*
Katuosoite
Asiakasnumero
Puhelin
Sähköposti
Käsittelemme lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energia Sähköverkon Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.