Eniten kotitaloudet rakentavat aurinkopaneeleilla toteutettuja aurinkovoimaloita. Aurinkopaneeleita on liitetty verkon rinnalle vuosittain kiihtyvällä tahdilla.

Viime vuosina niiden hyödyntämistä ovat vauhdittaneet ilmastonmuutos ja monet EU:n ja valtiovallan tekemät uusiutuviin energialähteisiin liittyvät toimenpiteet. Aurinkopaneelien hankintahinta on myös laskenut.

Muutamat viime vuodet ovat olleet erityisen voimakkaan kasvun aikaa. Sekä laitteistojen kappalemäärät että liityntätehot
kaksinkertaistuivat edellisvuosien kumulatiivisiin lukuihin verrattuna.

Aurinkojärjestelmien hinnat ovat
laskeneet ja nyt tuotetusta ja
verkkoon syötetystä ylijäämäsähköstä
on myös saanut hyvän korvauksen

Suunnittelupäällikkö kari tappura, Tampereen energia sähköverkko oy

Liitä aurinkopaneelisi turvallisesti sähköverkkoon

Sähköverkkoomme kytkettävistä aurinkopaneeleista tai muusta pientuotantolaitteistosta on tehtävä aina ilmoitus, jotta voimme varmistaa työturvallisuuden verkon vikatilanteissa.

Voit tehdä ilmoituksen itse tai sen voi tehdä sähköurakoitsijasi. Käsittelemme ilmoituksesi ja vahvistamme luvan laitteiston kytkemiseksi sähköverkkoon. Sähköntuotantolaitteistoa ei saa liittää sähköverkkoon ilman lupaamme.

Ensisijaisesti kyse on työturvallisuudesta. Jos esimerkiksi puu kaatuu sähkölinjan päälle, linjalta on ennen korjaustöitä katkaistava kaikki sähkönsyöttö – niin meiltä tuleva sähkö, mutta myös sinun pienvoimalastasi tuleva sähkö.

Pientuotantolaitteiston kytkemisen yhteydessä energiankulutusmittari voidaan joutua vaihtamaan, jotta saamme mitattua tuotetun sähkön määrän.

Pientuotannon ilmoituslomake

Tee ylijäämäsähkösi myynnistä sopimus

Pientuotantolaitteiston käyttöönoton jälkeen sinusta tulee sähköntuottaja. Tällöin sinun on tehtävä sopimus ylijäämäsähkön myynnistä valitsemasi sähkönmyyjän kanssa.

Sopimus on oltava voimassa, vaikka et juuri nyt myisikään ylijäämäsähköä. Verkonhaltija ei nimittäin voi sallia verkkoon sähkönsyöttöä, jolla ei ole ostajaa. Voit tehdä pientuotannon ostosopimuksen kenen tahansa sähköä ostavan myyntiyhtiön kanssa.

Sähkölaskusi pienenee pientuotannon hyvityksen avulla

Tampereen Energia Sähköverkko hyvittää kulutetusta sähkön määrästä pientuotantolaitteistolla verkkoon tuotetun sähkön määrän. Pientuotannon netotuksessa kulutettu ja verkkoon tuotettu sähkön määrä vähennetään toisistaan eli hyvitetään.

Kaipaatko lisätietoa? Liittymäpalvelumme auttaa

Yhteydenotto: sähköliittymät ja mittarointi

Yhteydenotto: sähköliittymät ja mittarointi

Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Yhteystiedot*
Katuosoite
Asiakasnumero
Puhelin
Sähköposti
Tampereen Energia Sähköverkko käsittelee lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energian Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti