Tampereen alueen sähkökatkot

Meillä tehdään töitä vuorokauden jokaisena tuntina sen eteen, että Tampereen alueen sähköverkko toimii moitteettomasti. Mikäli sähkökatko kuitenkin yllättää, päivitämme tiedon alla olevalle vikakartalle. Verkkoalueemme kattaa Tampereen alueen. Tarkasta ensin vikakartalta, onko tieto oman asuinalueesi sähkökatkosta jo tavoittanut meidät. Teemme kaikkemme, että sähkökatkon yllättäessä saamme palautettua sähköt mahdollisimman nopeasti.

Mitä pitää tehdä sähkökatkon sattuessa?

1

Tarkista vikakartta

Jos sähkökatko näkyy kartalla, se on jo tiedossamme. Voit odottaa rauhassa sähköjen palautumista.

2

Tarkista sulakkeet

Jos sähkökatkoa ei näy kartalta, tarkasta omasta sähkökeskuksestasi, ovatko sulakkeet palaneet.

3

Ilmoita viasta

Jos katkoa ei näy vikakartalla eikä sulakkeissasi ole vikaa, katkon syy saattaa olla jakeluverkossa. Oli kellonaika mikä tahansa, meille voi aina soittaa! Vikailmoitusten puh. 0800 90171

Mistä sähkökatkot johtuvat?

Sähkökatkot johtuvat yleisimmin säästä ja luonnonilmiöistä, kuten myrskyistä, ukkosista ja puihin kerääntyneistä lumikuormista. Myös maankaivutyöt, materiaalivauriot ja kulumat tai eläimet voivat aiheuttaa sähkökatkoja. Toisinaan sähköt katkaistaan suunnitellusti sähköverkon huolto-, rakennus-, korjaus- ja parannustöiden ajaksi.

Aina sähkökatko ei johdu häiriöstä tai viasta sähköverkossa tai sähkönjakelussa, vaan sen voi aiheuttaa esimerkiksi kotona palanut sulake tai vika sähkölaitteessa.

Lyhyet sähkökatkot ovat normaaleja

Muutaman sekunnin tai minuutin sähkökatkot, eli räpsyt, ovat sähköverkon suojauksesta johtuvia sähkökatkoja, joilla estetään pidemmän sähkökatkon syntyminen.

Vian aikana sähköverkon suojausjärjestelmämme keskeyttää sähkönjakelun automaattisesti ja pyrkii palauttamaan sähköt lyhyen katkon jälkeen. Samalla suojausjärjestelmä tunnistaa vikaa. Järjestelmä yrittää palautusta noin sekunnissa, ja jos vika ei poistu, muutaman minuutin kuluttua uudelleen. Tunnistamisen aikana saattaa esiintyä useita lyhyitä räpsyjä, jotka eivät ole vaarallisia.

Niitä aiheuttavat etenkin keväällä ja syksyllä esimerkiksi muuttolinnut, ukkonen, tuulen mukana lentävät oksat ja talvella suuret lumikuormat. Automaattisen suojausjärjestelmän avulla vältytään pidemmiltä sähkökatkoilta, sillä suurin osa häiriöistä poistuu sen aikana. Tampereella suurin osa sähköverkosta on maan alla, joten lyhytaikaiset katkotkin ovat melko harvinaisia.

Maksamme automaattisesti korvauksen yli 12 tuntia kestäneestä sähkökatkosta

Maksamme vakiokorvauksen yli 12 tuntia kestäneestä sähkökatkosta. Lakisääteisen vakiokorvauksen määrä riippuu vuotuisesta siirtopalvelumaksustasi. Sinun ei tarvitse tehdä mitään saadaksesi korvauksen.

Muuta hyödyllistä tietoa