Jos haluat päättää sähkösopimuksen, ole yhteydessä sähkönmyyjääsi

Mitä eroa on sähkösopimuksella ja sähköliittymän purkamisella? 

Tarvitset asuntoosi kaksi sähköön liittymää sopimusta: sähkösopimuksen ja sähköliittymän siirtosopimuksen.

  1. Sähkösopimuksen teet sähköyhtiön kanssa esimerkiksi muuton yhteydessä.
  2. Sähköliittymän siirtosopimus määräytyy automaattisesti asuinpaikan mukaan, joten sähkönsiirtoa et voi kilpailuttaa. Sähköyhtiö tekee sähkösiirtosopimuksen puolestasi, eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

Tällä sivulla voit täyttää lomakkeen, jolla sähköt kytketään irti tontilta kokonaan. Jos haluat päättää asunnon sähkösopimuksen, ole yhteydessä sähkönmyyjääsi.

Miten liittymä puretaan

Ilmoita sähköliittymän purkamisesta meille alla olevalla lomakkeella. Sähköliittymän purkuaika on yksi kuukausi. Liittymän purun yhteydessä palautuskelpoiset liittymismaksut hyvitetään  vähennettynä purkukustannuksilla. Jos haluat käyttöpaikalle  uudestaan sähköt, sähköliittymästä veloitamme liittymismaksun, joka on yleensä vähintään irtisanotun liittymän liittymismaksun suuruinen.

Sähköliittymän purkaminen

Kiinteistön kauppa ei edellytä liittymän purkamista

Jos olet ostanut omakotitalon, jossa on olemassa oleva sähköliittymä, liittymää ei irtisanota. Riittää, että muistat siirtää liittymissopimuksen kaupanteon yhteydessä sinun nimiisi. Vastaavasti myyntitilanteessa tee siirto ostajalle.

Sopimusta ei voi siirtää, jos jakeluverkon haltijalla on siirtäjältä kyseessä olevaa sähkönkäyttöpaikkaa liittyen saatavia, ellei uusi liittyjä ota niitä nimenomaan vastattavakseen.

Tee liittymissopimuksen siirto tällä lomakkeella

Liittymän ylläpitosopimus

Sähköliittymäsopimus voidaan myös irtisanoa ilman, että liittymä puretaan, kun on järkevää säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten. Liittymä voidaan siirtää tällöin ylläpitoon tekemällä Tampereen Energia Sähköverkko Oy:n kanssa ylläpitosopimus. Liittymän ylläpidosta veloitetaan kuukausimaksu.

Jos haluat tehdä irtisanotusta liittymästä ylläpitosopimuksen, voit ilmoittaa siitä alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

Voit pyytää yhteydenottoa ylläpitosopimukseen liittyen tällä lomakkeella

Yhteydenotto: sähköliittymät ja mittarointi

Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Yhteystiedot*
Katuosoite
Asiakasnumero
Puhelin
Sähköposti
Käsittelemme lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energia Sähköverkon Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sähkön jännitteen katkaisu

Tilaa meiltä liittymisjohdon jännitteenkatkaisu oman turvallisuutesi vuoksi, kun teet maalaus-, kiinteistönhoito- tai rakennustöitä ilmajohdon läheisyydessä. Jännitteen katkaisupyyntö tulee tehdä myös silloin, kun pääkeskusta siirretään.

Liittymisjohdon jännitteen katkaisupyyntö

Liittymisjohdon jännitteen katkaisupyyntö

Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi
Puhelinnumero tai sähköpostiosoite
Katuosoite
Syötä päivämäärä ja kellonaika. Esim. ’25.10.2023 klo 8.30’
Laskun maksajan tiedot*
*
Max. tiedoston koko: 78 MB.
Käsittelemme lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energia Sähköverkon Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.