Mikä on kiinteistömuuntamo?

Suunnitteletteko taloyhtiöönne tai kiinteistöönne remonttia? Selvittäkää, onko kiinteistössä verkkoyhtiön kiinteistömuuntamoa, joka tarvitsisi myös huoltoa. Sähköverkon muuntamo voi sijaita kaupunkialueella myös kiinteistön sisällä.

Pyrimme sopimaan asiakkaan kanssa kiinteistömuuntamoiden remontit samaan ajankohtaan taloyhtiön remontin kanssa. Näin saadaan tehtyä esimerkiksi kaivuutyöt piha-alueella yhtä aikaa ja minimoidaan remontista aiheutuvaa vaivaa asukkaille.

Sähköverkon muuntamo voi sijaita kaupunkialueella myös asiakkaan omistaman kiinteistön sisällä, ja sen omistaa sähköverkkoyhtiö eli me. Mikäli teillä on kiinteistömuuntamo taloyhtiössä tai kiinteistössänne ja suunnittelette sähkösaneerausta, kuten liittymäluokan muutosta, sähköautojen latausta tai muuta muutosta taloyhtiöön kuten julkisivuremonttia, muistattehan olla meihin yhteydessä.

Kuten kaikki muutkin muuntamot, myös kiinteistömuuntamo huolletaan määräajoin. Ennen pitkää on kuitenkin edessä
mittavamman remontin tarve. Usein tämä ajankohta osuu yksiin taloyhtiön remonttitarpeen kanssa. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ajoittamaan kiinteistömuuntamoiden remontit samaan ajankohtaan taloyhtiön tekemien muutosten kanssa. Esimerkiksi jos kiinteistön piha-alueella joudutaan kaivamaan, on järkevää ja kaikille mukavampaa, että kaivetaan vain kerran. Näin saadaan tehtyä kaivuutöitä vaativat työt yhtä aikaa ja minimoidaan remontista aiheutuvaa vaivaa ja haittaa asukkaille.

Kiinteistömuuntamon remontti vaatii suunnittelua. Muuntamon laitteet ja kojeet vievät tietyn toimitusajan. Jos taloyhtiössä on sähköverkon omistama kiinteistömuuntamo, kiinteistön sähkösaneerausaikeiden tiimoilta kannattaa olla yhteyksissä meihin hyvissä ajoin. Vaikka tuleva kiinteistön sähkösaneeraus olisi vasta ajatuksen tasolla, on tämä tieto meille tärkeä.

Yhteydenotto: Kiinteistömuuntamot

Yhteydenotto: Kiinteistömuuntamot

Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Max. tiedoston koko: 78 MB.
Toivon, että minuun otetaan yhteyttä*

Käsittelemme lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energia Sähköverkon Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sähköliittymän siirto uudelle omistajalle

Jos olet ostanut omakotitalon, jossa on olemassa oleva sähköliittymä, muista siirtää liittymäsopimus kaupanteon yhteydessä sinun nimiisi.

Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtymisestä. Vastaavasti myyntitilanteessa tee siirto ostajalle. Sopimusta ei voi siirtää, jos jakeluverkon haltijalla on siirtäjältä kyseessä olevaa sähkönkäyttöpaikkaa koskevaan liittymissopimukseen, sähköntoimitussopimukseen tai sähköverkkosopimukseen perustuvia saatavia, ellei uusi liittyjä ota niitä nimenomaan vastattavakseen.

Liittymissopimuksen siirto