Ammattitaitoinen metsuri osaa arvioida, miten työ voidaan suorittaa turvallisesti. Metsurien yhteystiedot saat esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksien kautta. Myös Tampereen kaupungilla on arboristeja, joihin voi ottaa yhteyttä.

Kun metsuri on arvioinut tilanteen, tilaa puunkaatolupa Tampereen Energia Sähköverkon asiakaspalvelusta vähintään 10 päivää ennen töiden aloittamista. Puunkaatoluvan pyytäminen on maksutonta työaikana.

Puu lähellä sähkölinjoja?

Tontin omistajana olet vastuussa sähkölinjojen vieressä kasvavien puiden kaadosta ammattimetsurin toimesta. Neuvomme ja opastamme puiden kaatamisen suunnittelussa ja tarpeen mukaan valvomme puiden kaatoa, varsinaisen kaatosahauksen suorittaa valitsemasi ammattitaitoinen metsuri. Tampereen Energia Sähköverkko vastaa sähköverkosta, -turvallisuudesta ja sähkönjakelusta.

ammattitaitoinen metsuri hoitaa kaadon

Toimi näin

1

Ota yhteyttä valitsemaasi metsuriin

Hän osaa arvioida, miten työ voidaan suorittaa turvallisesti.

2

Selvitä seuraavaksi, kenen omistamasta johdosta on kyse

Ilmassa kulkee ns. pienjännitejohtoja, sähkölinjoja, suurjännitelinjoja ja teleoperaattorien data- ja puhelinlinjoja. Sähkön osalta omistaja on paikallinen sähköverkkoyhtiö, Tampereen talousalueella me. Helpoiten selvitys onnistuu tarkistamalla sähkönsiirtolaskusta laskuttajan nimi.

3

Puunkatoapupalveluun kannattaa ehdottomasti soittaa aina.

Puh. 0800 90 171 arkisin klo 8 – 16 (normaali puhelinmaksu). Jos luvallinen puunkaato vahingoittaa sähköverkkoa, Tampereen Energia Sähköverkko ei veloita korjauksesta. Rakennuksille aiheutuvat vahingot ovat aina omistajan vastuulla.

4

Maksutonta neuvontaa ja apua

Lisäksi tarjoamme maksutonta neuvontaa ja apua Tampereen Energia Sähköverkon sähköjohtojen, muuntamoiden ja jakokaappien läheisyydessä olevien puiden kaatoon silloin, kun puun kaataminen voi aiheuttaa sähkötapaturman tai vahingoittaa sähköverkkoamme.

Pienjännitejohdoille riittää lupa, suurjännitelinjoille mukaan asentaja

Pienjännitejohdon lähellä sijaitseville puille annamme puunkaatoluvan verkkolomakkeen kautta tai puhelimitse. Jos valitsemasi metsuri arvioi, että turvallisen kaadon varmistamiseksi puunkaatoavustus on tarpeellinen tai että puut sijaitsevat suurjännitelinjojen (pylväässä kolme johdinta) läheisyydessä, niin asentajamme tulee paikalle puunkaadon ajaksi varmistamaan turvallisen kaadon.

Voit tiedustella puunkaatoapua täyttämällä alla olevan sähköisen lomakkeen tai soittamalla numeroon 0800 90 171 arkisin klo 8 – 16 (pvm/mpm).

Palvelumme on maksutonta.

Puunkaatoapua koskeva tiedustelu

Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi
Puhelinnumero tai sähköpostiosoite
Katuosoite
Max. tiedoston koko: 78 MB.
Käsittelemme lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energia Sähköverkon Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.