Tampereen Energia Sähköverkon sähköverkko sijaitsee pääsääntöisesti kaupunkialueella. Suomen suurimman sisämaakaupungin sähkönsaannista huolehtimiseen liittyy omat erityispiirteensä. Teemme päivittäin töitä sen eteen, että voimme turvata häiriöttömän sähkönjakelun kaikkialla verkkomme alueella aina yhteiskunnan tärkeimmistä toiminnoista jokaiseen kotiin.

Käyttökeskus valvoo verkkoa 24/7

Käyttökeskuksemme seuraa verkkomme tilaa ja vastaanottaa vikapuheluita ympäri vuorokauden. Sähköverkkomme on pääsääntöisesti hyvin vakaa, mutta jos siellä ilmenee häiriöitä, meillä on valmius korjata ne välittömästi yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Tarkoin suunniteltu kokonaisuus

Toimiva sähköverkko on huolellisen suunnittelun tulos. Vikatilanteiden lisäksi huolehdimme verkon käyttämisestä ja huoltoon sekä kunnossapitoon liittyvistä toimenpiteistä sekä uuden verkon käyttöönotosta. Yhdistämme kaikki verkossa tehtävät toimenpiteet saumattomaksi kokonaisuudeksi, jonka tuloksena tarvittavat työt voidaan tehdä ilman laajalti häiritseviä sähkökatkoja. Emme tee mitään suunnittelemattomasti, vaan jokainen kytkentä suunnitellaan ja simuloidaan huolellisesti etukäteen.

Vaikka rakennamme verkkoa tänään, ennustamme myös tulevaa: sähköverkon tulee palvella kasvavaa Tamperetta vielä 50 vuodenkin päästä.

Sähköä on saatavilla tilanteessa kuin tilanteessa

Päivittäisen työn lisäksi olemme jatkuvasti valmiina erilaisiin yhteiskunnan kriisitilanteisiin. Olipa kyse sitten sähköpulasta tai kyberhyökkäyksestä, kehitämme varautumistoimintaamme systemaattisesti ja olemme valmiina toimimaan myös poikkeuksellisissa olosuhteissa.