Tärkeimmät lomakkeet

Kytkentä- ja mittaritilauslomake (yleistietolomake)
Uusi sähköliittymä
Sähköliittymän muutos
Sähköliittymän purkaminen
Määräaikainen sähköliittymä

Yleisiä ohjeita

Sähköliittymän tilaaminen kannattaa ottaa asiakkaan kanssa puheeksi mahdollisimman varhain, jotta projektin aikataulu ei jää ainakaan sähkön liittymissopimuksesta kiinni.

Rakennus- ja sähkösuunnitelmaa tehtäessä on huomioitava mm. liittymisjohdon mitoitus ja liittämiskohta. Suunnitelmat on toimitettava ajoissa kommentoitavaksi sähköpostitse: sahkoliittyma@tampereensahkoverkko.fi

Kaava-alueelle rakennettavien omakotitalojen sähkösuunnitelmia ei tarvitse toimittaa etukäteen.

Rakennusliikkeet voivat tilata rakennustyömaille erillisen tilapäisen liittymän liittymätilauslomakkeella

Sähköurakoitsija huolehtii siitä, että sähkölaitteisto on määräysten mukaisesti tehty ja kytkettävissä sähköverkkoon. Ennen kytkentäajankohtaa sopimusurakoitsijamme ottaa yhteyttä sopiakseen liittymistyön toteutuksesta.

Ennen kuin kaivat, selvitä sähkökaapeleiden sijainti

Sähkökaapelin katkaisemalla vahingossa voit aiheuttaa huomattavia vahinkoja. Ennen kuin kaivat tai kaivautat, ota selvää kaapeleista. Kaapelin katkaisu on vaarallista – ja korjaustyöt kalliita.

Hanki kaivualueesi sijaintikartta, joista selviää alueemme kaapeleiden sijainti. Kaivutyötä aloitettaessa on aina myös tutustuttava kaivutyöohjeeseen. Kaivutyöstä vastaava henkilö vastaa korjauskustannuksista kaapelivaurion sattuessa.

Sähkön jännitteen katkaisu

Vuosittain maassamme sattuu vakavia sähkötapaturmia, kun kuorma-auton lava tai nosturi, pumppuauton puomi tai metsätraktorin kuormain on osunut ilmajohtoon. Suunnittele siis työ ja kuljetusreitit hyvin ja pidä varoetäisyydet.

Jos et voi välttää ilmajohdon läheisyydessä työskentelyä, pyydä meitä katkaisemaan jännite työsi ajaksi. Tilaa meiltä liittymisjohdon jännitteenkatkaisu alla olevalla lomakkeella oman turvallisuutesi vuoksi, kun teet maalaus-, kiinteistönhoito- tai rakennustöitä ilmajohdon läheisyydessä. Jännitteen katkaisupyyntö tulee tehdä myös silloin, kun pääkeskusta siirretään.

Liittymisjohdon jännitteen katkaisupyyntö-lomake

Liittymisjohdon jännitteen katkaisupyyntö

Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi
Puhelinnumero tai sähköpostiosoite
Katuosoite
Syötä päivämäärä ja kellonaika. Esim. ’25.10.2023 klo 8.30’
Laskun maksajan tiedot*
*
Max. tiedoston koko: 78 MB.
Tampereen Energia Sähköverkko käsittelee lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energian Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti