Noudatamme sähkökatkojen hyvityksissä ja korvauksissa sähkömarkkinalakia. Keskeytysaika alkaa siitä, kun keskeytys on tullut tietoomme ja meillä on ollut mahdollisuus aloittaa vian korjaaminen. Vakiokorvaukset määräytyvät sähkökatkon yhtämittaisen keston perusteella. 

Automaattinen hyvitys yli 12 tunnin katkosta

Maksamme vakiokorvauksen yli 12 tuntia kestäneestä sähkökatkosta. Lakisääteisen vakiokorvauksen määrä riippuu vuotuisesta siirtopalvelumaksustasi. Sinun ei tarvitse tehdä mitään saadaksesi korvauksen. Vakiokorvaukset hyvitetään automaattisesti sähkölaskussasi kuuden kuukauden kuluessa sähkökatkosta.

Kalenterivuoden kuluessa sähkönjakelun keskeytymisen vuoksi maksettavien vakiokorvausten määrä on enintään 200 prosenttia vuotuisesta siirtopalvelumaksusta tai 2000 euroa.

nainen istuu jalat ristissä aamiaispöydässä kissan kanssa nojatuolissa

Vakiokorvaukset sähkökatkon keston perusteella: 

Keskeytysaika Korvausprosentti vuotuisesta siirtopalvelumaksusta 
12–24 tuntia 10 % 
24–48 tuntia25 %
48-72 tuntia50 %
72–120 tuntia100 %
120–288 tuntia 150 %
yli 288 tuntia 200 %

Loppukäyttäjälle kalenterivuoden kuluessa maksettavien vakiokorvausten määrä on enintään 200 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta tai 2 000€.

Hyvitykset ja korvaukset automaattisesti sähkölaskullesi

Hyvitys- ja korvaussummat hyvitetään ensisijaisesti sähkölaskussasi, eikä sinun tarvitse tehdä mitään saadaksesi korvauksen. Sähkis-palvelusta näet vaivattomasti hyvityssummasi. Vakiokorvaukset näkyvät automaattisesti.

Vahingonkorvaukset 

Mikäli sähköntoimitus on yhtäjaksoisesti tai toistuvasti keskeytynyt eikä keskeytystä voida pitää olosuhteet huomioon ottaen vähäisenä tai sähkö ei vastaa Suomessa noudatettavia standardeja, on sähköntoimitus virheellinen. Yli 12 tunnin sähkökatkosta maksetaan automaattisesti vakiokorvaus. Sähkön toimituksessa tapahtuneesta virheestä voi saada hinnanalennuksen tai vakiokorvauksen sekä korvauksen virheen aiheuttamasta vahingosta.

Laitevauriot sähkökatkojen yhteydessä eivät yleensä oikeuta korvauksiin. Sähkökatkojen yhteydessä syntyy usein nopeita jännitevaihteluita, jotka sähkölaitteiden tulee kestää. Poikkeuksena ovat Nollavika-tilanteet, joissa nollajohdin katkeaa esimerkiksi puun kaaduttua sähkölinjalle. Tällöin herkät sähkölaitteet voivat vaurioitua sähkön laadun heikennyttyä oleellisesti. Pirkanmaan talousalueella ilmajohtoja on vähän, joten nollaviat eivät ole yleisiä. 

Alla olevalla lomakkeella voit hakea vahingonkorvauksia Tampereen Energia Sähköverkolta sähköntoimituksesta, sähköverkon rakentamisesta, sähkön mittauksesta tai muusta toiminnasta aiheutuneesta vahingosta.

Vahingonkorvaushakemus

Voit lähettää korvaushakemuksesi yhteydenottolomakkeellamme:

Yhteydenotto: muut asiat

Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Asiakasnumero helpottaa ja nopeuttaa asiasi käsittelyä
Max. tiedoston koko: 78 MB.
Toivon, että minuun otetaan yhteyttä*

Käsittelemme lomakkeella antamiasi henkilötietoja Tampereen Energia Sähköverkon Yleisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.