Vältä vahingot ja tarkista johtojen sijainti

Sähkökaapelin katkaisemalla vahingossa voit aiheuttaa huomattavia vahinkoja. Ennen kuin kaivat tai kaivautat, ota selvää, missä johdot kulkevat.

Hanki siis kaivualueesi sijaintikartta, joista selviää alueen kaapelien sijainti. Kaivutyötä aloitettaessa on aina tutustuttava kaivutyöohjeeseen ja oltava selvillä alueella mahdollisesti olevien johtojen sijainnista. Kaivajalla tulee olla alkuperäiset Tampereen Vera Oy:n karttapalvelusta saadut sijaintikartat. Kaivutyöstä vastaava henkilö vastaa kaapelivaurion sattuessa korjauskustannuksista. Suosittelemme maankaivajalle verkkoperehdytystä kaivutöistä kaapeleiden läheisyydessä.

Sijaintikartat ja johtojen näytöt

Sijaintikartat ja johtojen näyttöpalvelu on tilattava kaksi arkipäivää ennen kaivua joko alla olevalla lomakkeella tai puhelimitse arkisin kello 7 – 15 palvelunumerosta 020 630 3637 tai sähköpostilla sijaintikartat@tampereenvera.fi. Vikatapauksissa työajan ulkopuolella soita suoraan käyttökeskukseemme 0800 90171.

Sijaintikarttoja toimitetaan sähköisesti DWG, DXF ja PDF muodossa, sekä tarvittaessa myös paperisina karttoina. Ilmoita karttatilausta tehdessäsi, millaisena karttasi tarvitset.

Sijaintikarttatilausten nouto

Paperiset sijaintikartat ovat noudettavissa kahden arkipäivän kuluttua tilauksesta Tampereen Verasta osoitteesta Väkipyöränkatu 5. Veran Logistiikkakeskuksen pääsisäänkäynnissä on lokerikko, josta sijaintikartan voi noutaa. Karttoihin on merkitty tilaajan nimi ja työkohteen osoite. Kartat löytyvät lokerikosta aakkosjärjestyksessä katuosoitteiden mukaan. Logistiikkakeskus on avoinna arkisin klo 7 – 15.