Tämä saavutettavuusseloste koskee Sähkis-asiointipalvelua osoitteissa https://app.tampereenenergia.fi/PowerPlant/Login sekä https://app.tampereenenergia.fi/PowerPlantDistribution/Login. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Verkkosivuston saavutettavuutta on arvioinut ulkopuolinen asiantuntija syyskuussa 2021. Palveluun on tämän jälkeen tehty muutoksia, joiden saavutettavuutta on arvioitu itsearviointina. Seloste on päivitetty viimeksi 27.1.2022 

Saavutettavuuden tila

Verkkopalvelu täyttää verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason AA vaatimukset osittain. 

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Palvelun mobiiliversion käytettävyyspuutteet

  • Näppäimistöllä osioiden avaaminen ja sulkeminen tapahtuu erillisistä painikkeista (WCAG-kriteeri 2.1.1)
  • Avatun osion sisältö ei ole luettavissa ruudunlukijalla (WCAG-kriteeri 1.3.1)

Kaavioiden selaaminen ruudunlukijalla

  • Osa sisällöstä on vain englanniksi (WCAG-ohjeistuksen kriteeri 3.1.2). Kaavioiden sisällöt löytyvät saavutettavassa taulukkomuodossa kaavioiden ohesta.

Virheilmoitukset

  • Kaikkia palvelussa esitettäviä virheilmoituksia ei ole merkitty niin, että niiden sisältö luetaan automaattisesti ilman kohdistuksen siirtämistä (WCAG-kriteerit 3.3.1 ja 4.1.3).

Hyppylinkit

  • Palvelusta puuttuu hyppylinkki sivun alusta, mikä hidastaa palvelun käyttöä näppäimistöllä ja apuvälineillä kuten ruudunlukijalla (WCAG- kriteeri 2.4.1).

Sisällön skaalautuminen mobiilikäytössä

  • Osa sisällöistä ei skaalaudu kunnolla mobiilikäytössä silloin, kun vain tekstiä suurennetaan 200 % normaalia isommaksi (WCAG-kriteeri 1.4.4).

Tieto sivujen vaihtumisesta

  • Ruudunlukija-käytössä ei anneta selkeää tietoa sivujen vaihtumisesta, kun siirrytään uudelle sivulle. (WCAG-kriteeri 1.3.1).

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Ota yhteyttä sähköpostilla markkinointi@tampereenenergia.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, ilmoita aina ensin sivuston ylläpitäjälle eli Tampereen Energialle. Jos et saa vastausta kahden viikon kuluessa tai et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Lisätietoa ilmoituksen tekemisestä ja käsittelystä löydät aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Sähköposti: saavutettavuus(at)avi.fi

Puhelin: 0295 016 000

www.saavutettavuusvaatimukset.fi