Mikä sähköverkon kehittämissuunnitelma on?

Kehittämissuunnitelma on julkinen suunnitelma, jossa esitetään keskeiset jakeluverkkoinvestoinnit ja toimenpiteet, jotka ovat tarpeen seuraavan kymmenen vuoden kuluessa luotettavan sähkönjakelun turvaamiseksi.

Kehittämissuunnitelma perustuu Sähkömarkkinalakiin (588/2013) ja sitä valvova viranomainen on Energiavirasto. Energiavirasto on määrännyt kehittämissuunnitelmasta tarkemmin määräyksessä Määräys jakeluverkon kehittämissuunnitelmasta (3019/002/2021). Määräyksessä on määritelty vähimmäisvaatimukset kehittämissuunnitelman sisällölle. Julkaisemme sähköverkkoamme koskevan kehittämissuunnitelman kahden vuoden välein.

Haluamme kuulla sinun mielipiteesi

Käymme aktiivista vuoropuhelua asiakkaidemme ja muiden tärkeiden sidosryhmien kanssa, ja haluamme kuulla myös sinun mielipiteesi meille kaikille tärkeän sähköverkon kehittämiseksi.

Olemme tehneet kaksi versiota kehittämissuunnitelmasta: lyhyen ja täysversion. Voit valita, kumpaan haluat tutustua. Lyhyen version läpikäyntiin menee noin 5-10 minuuttia, ja siinä on esitetty tärkeimmät asiat pähkinänkuoressa. Täysversion läpikäynti kestää n. 15-30 min. Voit siirtyä täysversioon myös myöhemmin lyhyestä versiosta.

Toimi näin

1

Vastaa ensin taustatietoihin

Käytämme niitä vastaajaryhmien jaotteluun. Yksittäistä vastaajaa ei tunnisteta.

2

Valitse, haluatko lukea lyhyen vai pitkän version suunnitelmasta

Pääset alta linkeistä eri versioihin. Voit kommentoida jokaisella sivulla siinä esitettyjä asioita.

3

Osallistu halutessasi arvontaan

Viimeisellä sivulla löydät arvonnan, jossa palkintona on 50 e lahjakortteja.

Kerro sähkönkäytöstäsi

Olemme kiinnostuneita minkälainen sähkönkäyttäjä olet. Ole hyvä ja kerro aluksi muutama taustatieto itsestäsi. Niitä käytetään vastausten jaottelua varten. Vastauksista voidaan julkaista yhteenvetoja, mutta yksittäistä vastaajaa ei tunnisteta.

Vastaajan taustatiedot

Asutko tai työskenteletkö Tampereen Energia Sähköverkon verkkoalueella?
Paljonko käytät sähköä vuodessa?
Esim. ilmalämpöpumpulla lämpiävän 100 m2 omakotitalon keskimääräinen vuosikulutus on 12 000 – 15 000 kWh, kun kerrostaloasunnossa keskimääräinen vuosikulutus on 2000 – 3000 kWh.
Onko sinulla sähköauto?
Onko sinulla aurinkopaneeleja?
Mitä muutoksia sinä (tai taloyhtiösi) aiot tehdä lämmitykseen seuraavan viiden vuoden aikana?
Mihin haluaisit, että kiinnitämme verkkoyhtiönä erityisesti huomiota? Valitse kolme mielestäsi tärkeintä asiaa.

Siirry kehittämissuunnitelmaan